Thursday, 4 June 2015

Projek Makan dan Kenyang CAKE PALING SENANG DAN MUDAH

I am dena darwisy on Thursday, June 04, 2015
Reaksi: 
SIAPA SUKA MAKAN CHEESE CAKE.. ANGGGGKAT TANGAN!!!!

haippp haaiippp haiiip!!!! 
semua pun suka kan kan kan kan ..
saya pun pengemar tegarrrr dengan CHEEEESSSEEEEEE KEK nyuuummehh
haahhaa so skrg ni saya nak kongsi resepi kek cheese paaaling mudah dan senang... 
dulu makcik jual kek ni.. disebabkan masa dan kurang sihat masa tu makcik pun retired la awal haahaha... dan paling hebat skrng saingan yg hebat dari peniaga2 yg tumbuh bak cendawan hewhehhw...

okeh .. resepi ni resepi palinggg mudah dan senang bahan tak banyak... 
cuma xda pic bahan2 nyew nak share ni.. kek ni bahan senang dan cara buat pun sangat2 lah mudah... org sabah bilang kacaaang seja baitu.. hihihi 

sediakan bahan2 nya 

  • 3 cawan TEPUNG OPTIMA .. mesti tepung ni okeh x leh tepung lain... OPTIMA ingt tu..
  • 3 sudu minyak makan / minyak jagung pun okeh
  • telur 5 biji
  • air suam 1/2 cawan
so.. pukul telur tu sampai agak2 kembang pastu masukkan tepung tu sedikit demi sedikit then minyak ... bila dah agak2 kental tu tambah sedikit air suam.. sehingga la adunan sebati  tak cair x kental just nice. hihihi
pastu bakar suhu 150 darjah celcius selama 30-40 minit.
nak tahu masak cucuk lidi or kayu kat tgh,, kalau tak melekat confirm dah masak hihihih so sejukkan dulu.. kta sediakan pula untuk toppingnya

  • cheese cream selalu guna PHILADELPHIA OR TATURA yg penting cream cheese ya
  • susu pekat 
  • cheddar cheese di parut halus
utnuk topping cream cheese tu mixblend dengan susu pekat.. sampai la lembut dan mudah untuk sapu atas kek span tadi... 
ambil kek span tadi.. sapukan creamcheese yg sda di mixblend ..sapu la tenyeh tebal ikut suka ati anda.. lagi tebal lagi sedappppp
pastu tabur kan keju parut td... 

SIAPPPPPPPPPPPPPPPPPP
mcm ni la rupa dia


ni kek masa org order 3 lapis hihihih
so selamat mencubaaa

0 hambur komen:

Post a Comment

 

The Real Dena Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review