Thursday, 4 June 2015

Projek Makan dan Kenyang ~ SALAD MACARONI BUAH

I am dena darwisy on Thursday, June 04, 2015
Reaksi: 
hihih.. lapar x pagi2 ni hohoh...
harini saya nak share resepi buat 
SALAD MACARONI BUAH
salad keh?!! DESSERT laaa wei

DESSERT MACARONI BUAH

bahan2 antaranya seperti pic di bawah
bahan2 nya

buah-buahan

bahan-bahan
  • paling utama kena ada macarani.. x kisah bentuk apa yg penting macaroni ya - rebus,.. ikut la arahan kat plastik tu dia cakap apa.. rebus brapa minit okeh yg penting lembut dan just nice  hihi.. :)
  • susu pekat cap2 apa pun boleh janji pekat dan manis ni salah satu perasa so xyah gula dah
  • mayonis apa2 pun brand boleh tp yg asli tau
  • susu cair
  • carrot - di parut halus
  • kismis 
  • buah-buahan selalu nya sy guna apple hijau tp xda jual so saya ganti ngan buah pear. kalau nak guna buah lain pun boleh. cam sy sllu guna apple hijau n merah, pear.. sapa nak tmbh anggur pun bleh... hihihi - buah ni kena potong kecil2 dadu ke bentuk apa pun bleh janji mudah di hadam hahahaha... x lah tercekik nanti... 
  • isi ayam di rebus dan d carik (sapa yg suka) tp sy tak letak.. sbb nak rasa buah jak haha
okeh dah dapat.. so..  cara-cara nak buat pula... senang jeee
  • da rebus macaroni tu tadi.. tus kan dan simpan dalam bekas.. so campak2 la bahan2 lain tadi.. buah, kismis,carrot mcm pic kat bawah ni
tadaaaaaa..

sorry la pic ni x lengkap lagi,.. pastu ble letak mayonis tu susu cair 1 tin, susu pekat setgh tin or secukup rasa.. kalau nak manis.. letak byk sikit kalau tak nak boleh letak separuh atau 2 sudu besar . n mayonis tu letak la ikut suka.. saya selalu letak byk hihih suka :)

so da siap la.. =_=' maaf lah pic yg da siap tak sempat nak snap.. hohohohoh tp bleh la tgk kat google kan.. tgk pic nya ..  or  ble klik blog ni. dia pun ada share jugak
--->>>SALAD BUAH MACARONI <<<------

ada yg suka letak buah tembikai... memandangkan saya x reti makan buah tu ahahah so saya tak letak.. 

so u all.. selamat mencuba

xoxo 
dena



1 hambur komen:

Anonymous said...

wew

Post a Comment

 

The Real Dena Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review